Historie
 

Nadat ik, Hans Suwerink, op 18 jarige leeftijd mijn eerste Porsche kocht (een 356 SC uit 1964), hetgeen eigenlijk boven mijn budget was, is de Porsche hobby begonnen.

Het onderhoud verrichtte ik zelf. Met mijn technische opleiding werktuigbouwkunde, vele scholingen in het autovak en de nodige ervaring op reparatiegebied ben ik in 1976 begonnen met een garagebedrijf gespecialiseerd in Porsche’s aan de Haarlemmerweg in Amsterdam. In dit pand kon ik maar 5 auto’s kwijt en ondertussen kwamen er ook meer monteurs bij, dus het werd al snel te klein.

In 1980 zijn we naar een groter pand aan de Anthonie Heinsiusstraat in Amsterdam verhuisd. Met vier hefbruggen en een vast team van in totaal zes man verrichtten wij het onderhoud van vele typen Porsche’s uit de regio en ver daarbuiten. Ook verzorgden we de onderdelen-voorziening voor garagebedrijven en hobbyisten. Wij hadden dan ook een groot magazijn en veel artikelen op voorraad. Doordat wij ons pand in Amsterdam moesten verlaten ivm. nieuwbouw van een woonwijk zijn we in 1990 naar Haarlem verhuisd.

In 1993 zijn we gestopt met de werkplaats en hebben we ons toegelegd op de verkoop van onderdelen voor Porsche. In de loop der jaren zijn mijn 2 zoons in het bedrijf gekomen, die in hart en nieren Porsche liefhebbers zijn.

Inmiddels hebben wij een groot magazijn, met een uitgebreid automatiseringssysteem van waaruit we snel een breed assortiment aan onderdelen uit voorraad kunnen leveren. Bij artikelen die niet in direct uit voorraad leverbaar zijn zorgt ons uitgebreide netwerk van toeleveranciers voor korte levertijden.